En dan ineens zit je er weer midden in en zijn de maanden wintermisere weer verdwenen als sneeuw voor de zon. In het weekend van 02/03/2024 heb ik de eerste sperwerlocatie bezocht en het was meteen al raak. Paring, prooioverdracht, nestbouw en eventuele predators als gaaien furieus verjagen. Het was meteen al allemaal daar in die bijna twee twee dat ik ze aan het observeren was. Leuk, de kop is er weer af. De dag erna bezocht ik nog drie andere locaties en op slechts één was activiteit, de andere twee stil en verlaten. Maar dit zegt nog niets, het is nog erg vroeg.

Zie ook mijn andere sperwer posts:

Seksuele dimorfie… (verschil mannetje vrouwtje sperwer)
Nu zat er eens geen takje voor… (meest vrije foto’s die ik ooit heb kunnen maken van een paring)
Ghosts of the forest… (compleet verslag over één van de koppels die ik volg)
And the beat goes on… (een beetje merkwaardige paring)

Windkracht 6… 
The making of 2023… 
The great change… 

 

 

2 Replies to “Kick-off 2024…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *