Van de week trof ik twee jonge buizerds aan die alle gebruikelijke voorzichtigheid hadden laten varen en naarstig op zoek waren naar eten. Vandaag dezelfde situatie alleen dit keer in de vorm van een vos. Ik had het diertje op die locatie eerder gezien maar toen schoot hij er als een kogel uit een geweer vandoor op het moment dat hij me zag. Vandaag was het anders. Hij zag me aankomen, twijfelde even of hij het op een lopen zou zetten maar besloot toch maar door te gaan met het zoeken naar eten. Keek me soms zelfs nieuwsgierig aan. En net als bij de buizerds kon ik nu ook mijn foto’s maken. Ook bij vossen komen veel jongen dieren het eerste levensjaar niet door. Honger maakt ze onvoorzichtig met alle gevolgen vandien. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *