Ik had mezelf opgelegd dit jaar de bronst van de reeën vast te leggen. Dat bleek geen eenvoudige opgave. Anders dan edel- en damherten waarbij dit eigenlijk relatief eenvoudig is leven reeën een heimelijk bestaan en hoewel ze tijdens de bronst een stuk minder oplettend en schuw zijn bleek het toch erg lastig. Ik hoorde ze, ik zag ze maar het enige gevecht tussen twee bokken die ik heb kunnen waarnemen speelde zich af achter grote struiken. Ik kon het zien maar geen foto dus. Een paring heb ik niet eens gezien laat staan een foto. Is het dus gelukt? Nee, ik denk het niet en zo blijft er weer wat over voor volgend jaar. Omdat ik het ook vroeg probeerde, om 5.00AM mijn bed uit bijvoorbeeld, zag het duin er soms betoverend uit met mist in de duinvalleien die werd opgelicht door de opkomende zon wat ook weer fraaie beelden opleverde. Erg mooi.  Er zitten heel wat uurtjes en kilometers fietsen in deze blog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 Replies to “REEdelijk…”

 1. Nou ja, hoe je het ook bekijkt en wat je ook verwacht.
  Fraaie beelden zonder meer.
  Van een fanatieke opmerker !

  1. Dankjewel Arnold!

   Misschien was mijn verwachting inderdaad wel verkeerd. Ik heb tot vervelens toe de bronst van damherten gevolgd en heel vaak die van edelherten gadegeslagen. En dat gaat er toch echt heel anders aan toe.

   Bedankt voor je reactie!

   Gr. Jan

 2. Prachtige foto’s Jan. Echt heel mooi. Ik krijg de indruk dat de natuur geen rekening houdt met jouw vakantie. Mooi verhaal ook.

  Groet Peter

  1. Dankjewel Peter! Daar lijkt het wel een beetje op he? 🙂 Maar de reeën bronst was wel degelijk in volle gang alleen heel lastig netjes vast te leggen. Ach, zo blijf ik lekker bezig.

   Gr. Jan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *