Het was al weer een paar jaartjes geleden dat ik een sneeuwgors wist vast te leggen in de haven van Scheveningen. Tot die tijd had ik altijd iets, of beter gezegd niets, met ze maar op die dag lukte het me aardig eentje vast te le. Zie hier het resultaat van toen. 

Ergens twee weken geleden ontving ik vanuit een Whatsapp groep het bericht dat er een sneeuwgors was gesignaleerd in de N3MP. Door werk en later een zware verkoudheid moest ik minstens anderhalve week wachten voor ik er heen kon. Ik was de aanwezigheid van het diertje zelfs al een beetje vergeten. Daar kwam vandaag verandering in.

Op zich valt er niet veel te vertellen aan een enkele sneeuwgors langs een grindpad op een zeer winderige dijk midden in de polder. Toch ben ik erg blij met het resultaat, de grotere aantallen komen ook nog wel weer eens.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *