Drieteenstrandlopers of zoals ik ze noem drieteentjes zijn gewoon al-tijd leuk, al-tijd gewoon. Zelfs als ze niet al te veel doen. Toen ik vanmorgen om 7:00AM met mijn hond buiten liep viel het me op dat het een heldere zonsopkomst zou worden. Anders dan wat ze hadden verspeld. Ik had mezelf voorgenomen wat rondom het huis met macrofotografie te gaan doen maar bedacht me snel en een uurtje later liep ik op het strand. En ik niet voor niets, blij met het resultaat.

Drieeteenstrandloper

Er waren behoorlijk veel drieeteentjes actief en ik kon nog net het mooie licht meepakken voordat het, zoals voorspeld, met bakken naar beneden kwam. Opvallend was wel dat ze zich niet in een groep ophielden maar alleen of met z’n tweeen langs de kustlijn liepen.

Drieeteenstrandloper

Drieeteenstrandloper

Drieeteenstrandloper

Drieeteenstrandloper

2 Replies to “Drieteenstrandlopers zijn gewoon al-tijd leuk, al-tijd gewoon…”

  1. Wat een prachtige foto’s, die fijne zachte tinten waar ik zo van hou. Het zijn leuke vogeltjes. Ik hoop toch binnenkort ook nog een keertje het strand te bezoeken voor deze snelle renvogeltjes, de DTSjes. groetjes Ghita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *