Het was al weer een jaar of tien geleden dat ik voor het laatst een Hop had gezien. Onder de watertoren van Katwijk hield zich een paar dagen en Hop op. Tien jaar geleden dus het was wel weer eens tijd. Gisterenochtend was ik zwarte roodstaarten aan het fotograferen in de haven van Scheveningen toen ik werd gebeld met de melding dat er een Hop in Rijswijk zat. Twintig minuten fietsen later kon ik het dier zelf aanschouwen en vastleggen. De afstand was behoorlijk en de warmtetrillingen ellendig maar ik ben toch erg blij met het resultaat. Anders dan tien jaar geleden vertoonde het dier nu ook veel meer van zijn gedrag. Fourageren, zandbad, pronken met kuif, prachtig. Hop dus.

4 Replies to “Upupa epops of beter gezegd Hop…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *