COVID-19 raast over de wereld en ons landje is er uiteraard ook niet aan ontkomen. Voor m’n gevoel zitten we nog aan het begin van alles, terwijl ik deze blog schrijf hoor ik achter me op de televisie dat we vandaag een record aantal doden hebben, maar moet de echte piek nog komen. En natuurlijk zal pas later blijken hoe groot de economische puinhopen zijn geworden. Het zal er niet om liegen allemaal. Hoewel we geen zogenaamde lock down hebben is er wel een beroep gedaan om uitsluitend voor het hoognodige naar buiten te gaan.

Ik heb besloten mijn verantwoording te nemen en me daar aan te houden. En dat valt niet mee. Door het uitblijven van de winter heb ik vijf maanden herfst lang met smart uitgekeken naar de lente. En nu ben ik genoodzaakt binnen te blijven terwijl dit echt mijn tijd van het jaar is. Het is niet anders en zoals gezegd, ik neem mijn verantwoording in deze. Simpel. 

Gelukkig ben ik gezegend met een riante tuin. Mijn enige tuingereedschap is een boomzaag wat wel ongeveer de staat van mijn tuin weergeeft. Het is 100 vierkante meter, uitermate riant voor Haagse begrippen, en is omringd met veel te hoog gegroeide coniferen en verwilderde struiken.

Door deze struiken en bomen heb ik veel vogels in mijn tuin als heggemus, grote bonte specht, mezen, lijsters, enzovoort. En midden in dit alles ligt mijn vijver van 2,5 x 2,5 meter. Kortom, mijn situatie is heel anders dan die van een jong gezin met drie kleine kinderen twee hoog achter en ik realiseer mezelf dat terdege. Een persoonlijke lock down is voor mij heel anders. 

De foto’s die ik in deze blog plaats zijn allemaal vanuit mijn persoonlijke lockdown periode en allemaal uit eigen tuin. Binnen fotografie heb ik een grote liefde voor macrofotografie en er is in een tuin natuurlijk altijd wel wat te vinden. Erg prettig. En natuurlijk de kikkers. Ik heb mijn vijver grofweg 16 jaar en al vanaf de eerste dag is het trekpleister voor bruine kikkers en padden. In tijden als deze vormen ze een prachtig onderwerp fotogeniek als ze zijn.

 

 

Kortom, ik red het wel en zit het wel uit. Maar meevallen doet het allemaal niet. 

5 Replies to “Uit eigen tuin…”

 1. Wat een prachtige beelden, zoveel variatie, kikkers, kleine beestjes…. genoeg om je een paar uurtjes mee te vermaken.
  Dat lievheersbeestje, echt een gave foto, maar ook de springstaartjes en de laatste kikkerfoto zijn top.
  Ik ben doordeweeks wel even weggeweest op de fiets en heb gisteren die foto’s uitgezocht en bewerkt, maar ik mis de natuurgebieden die mij echt rust geven, hier rond Leiden is het altijd wel druk, hoewel ik op sommige plekjes wel alleen was, maar toch de nabijheid van een fietspad, een weg……. en ik kon mij niet zo ontspannen, steeds moeten kijken of er niemand te dichtbij komt….
  Het gaan nog pittige tijden worden voor ons buiten mensen

  Ik heb genoten van jouw blog, en wil nu stiekem toch een tuin

  groetjes Ghita

  1. Dank je wel Ghita. Ja, we zijn er zeker nog niet en het is afzien. Mijn foto’s lijken leuk maar uiteindelijk is het niets meer dan een tuin. Als dit alles voorbij is ga ik drie aangesloten struinen. Ongeacht het weer, ongeacht het jaargetijde 😉

   Gr. Jan

 2. Mooi Jan. Jij kan je vrije tijd zo hobbymatig thuis benutten.
  Ik heb een plaatsje van 4×4 en ga af en toe ff op de fiets een rondje doen.
  Zo blijf ik in beweging. Dat is voor mij ook belangrijk.
  We kijken natuurlijk uit naar de tijd dat alles weer “normaal” zal zijn. Wanneer dat zal zijn is koffiedik kijken.
  Blijf gezond.

 3. Dat doe je goed. Zo’n tuin in de stad. Mooie variatie aan leven heb je daar. Heerlijk om zo creatief bezig te kunnen zijn, het levert prachtige resultaten op. Jaloers? Beetje 😉 … Hou je haaks, Hans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *