Wanneer je visdiefjes, of beter gezegd in goed Nederlands visdieven, gaat fotograferen dan zijn ze altijd luidruchtig, altijd net iets te snel en hebben ze altijd ruzie met elkaar. Altijd gewoon. Dit is het leven van een visdief, een ogenschijnlijk chaotisch en druk bestaan. En dit alles maakte mijn dag meer dan goed.

Poetsende kolonie

Maar als ik één zeevogel kan waarderen dan is het wel een visdief. Deze bijzonder snelle en wendbare vogel hangt gelijk een torenvalk biddend boven het water om zich vervolgens pijlsnel in het water te storten en een visje te verschalken.  

De voedselvluchten gaan de hele dag door

In mijn woonplaats bleek in de haven een grote groep te zitten van ruim zeventig dieren in wat wij de ‘draaikom’ noemen. Deze draaikom werd ooit gebruikt door de Norfolk zeeschepen om, hoe kan het ook anders, te draaien in de haven maar ligt er nu werkeloos en verlaten bij. 

Het is een bijzonder luidruchtig volkje

Veel vogels maken dankbaar gebruik van deze locatie met zijn vele obstakels en bouwwerken. Mooi om te zien is het niet maar dat maakt de enorme diversiteit aan vogels meer dan goed. 

Biddende visdief

Ik kan me werkelijk uren en uren vermaken met de capriolen van deze prachtige dieren. Verschillende instellingen proberen, andere composities, het kan allemaal. 

Samen in het zonnetje naar boten kijken.
Incoming!

De visdiefjes doen in ieder geval hun uiterste best het tot een succes te maken.

 

 

2 Replies to “Het kan gewoon niet anders….”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *