Geoorde futen en ik hebben iets of, beter gezegd, we hebben niets. Zodra ik een geoorde fuut zie gebeurd er iets. Altijd gewoon. Bij het horen van de naam geoorde fuut begin ik schichtig om me heen te kijken. Een armada kanoërs komt vrolijk zwaaiend voorbij, een vriendelijk kwispelende golden retriever duikt in een sierlijke boog het water in, meerkoeten besluiten plotseling de geoorde futen te lijf te moeten gaan, er is gewoon altijd wat waardoor ik er nooit een echt fatsoenlijke foto van heb weten te maken. 

Tot vandaag, vandaag leek het allemaal eens mee te zitten na jarenlange misère. Het is nog steeds voor verbetering vatbaar maar gezien mijn eerdere ervaringen met geoorde futen ben ik hier maar wat blij mee. Beter komt vanzelf.

Het zou leuk zijn als ik ze dit seizoen ook eens met jongen zou kunnen volgen. Ze zijn talrijk en ik ben hoopvol.

4 Replies to “Geoorde fuut”

  1. prachtige foto’s, een soort die ik wel eens heb gefotografeerd, maar van grote afstand.
    Ben je later nog een keer terug gegaan, toen het niet zo hard waaide….. op de laatste foto’s zie ik weinig golfslag, maar wel lastiger licht (felle zon? )….De foto met de twee in het gladde water, met spiegeling, vind ik de mooiste.
    groetjes Ghita

    1. Dankjewel Ghita! Het klopt inderdaad, de laatste drie zijn een paar dagen later gemaakt toen er nagenoeg geen wind stond. Op zich vind ik wind wel mooi, de golven dan althans, maar het zijn niet echt hele grote vogels wat met een flinke golfslag een behoorlijke uitdaging is.

      Gr. Jan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *