Ik heb altijd gedacht dat flamingo’s iets exotisch waren. Vogels uit warme oorden foeragerend onder palmbomen. Iets dergelijks. Ik was dan ook matig enthousiast toen ik hoorde dat er een groepje in Berkel en Rodenrijs was neergestreken. Vast weer iets ‘ontsnapts’. En het matige enthousiasme wat ik had verdween helemaal toen ik hoorde dat zelfs het jeugdjournaal samen met tientallen fotografen aanwezig was. Dat is voor mij geen natuurfotografie meer, geen beleving zoals ik die zo graag doe.

Vandaag zag ik op waarneming.nl dat er ook nog een klein groepje in Zevenhuis/Eendragtpolder zat. Gezien het aantal en het feit dat ze niet langer meer in Berkel en Rodenrijs werden gemeld vermoed ik dat het om wat afgesplitste dieren van het eerdere groepje ging. Eenmaal ter plaatse bleek het om een ondergelopen polder te gaan en was de afstand behoorlijk en het licht slecht. Toch lukte het me om wat aardige foto’s te maken. 

Aan de ringnummers van deze dieren valt af te lezen dat deze dieren uit Duitsland komen. In het duitse Zwillbrocker Venn zit een broedkolonie welke als oorsprong ontsnapte dieren heeft. Echter voor vele generatie broeden ze in het wild waardoor deze dieren inmiddels ook als 100% wild kunnen worden beschouwd. 

En hierdoor steeg ook mijn enthousiasme met 100% Het gaat hier om Chileense flamingo’s en hoe het allemaal zit met deze dieren en de broedkolonie in Duitsland valt hier te lezen. Ook de site  van bszwillbrock is het bezoeken waard (mooie foto’s!). 

Ik moet zeggen dat ik in het uurtje dat ik ze heb mogen fotograferen aardig veel plezier heb beleefd aan deze bijzondere dieren. Het licht was slecht en de afstand ver maar toch ben ik redelijk tevreden met mijn foto’s. Door tijdens het fotograferen een volle stop over te belichten en dat in de nabewerking nog eens te doen heb ik er toch zeer acceptabele foto’s aan overgehouden. Mijn bescheiden mening uiteraard.

 

De wereld om ons heen veranderd, de diversiteit ook…. dat is mijn gevoel althans…

 

3 Replies to “Flamingo’s enzo…”

  1. Ik vind dit toch wel hele gave foto’s hoor, ondanks de afstand en het slechte licht. Heb je flink overbelicht? Vind ik wel mooi.
    En ook goed dat je alleen water hebt, zag ook foto’s met aan de bovenkant een donkere rand groen, dat is toch minder, nu gaat alle aandacht naar de vogels omdat de omgeving zo licht is.
    groetjes Ghita

    1. Dank je Ghita, leuke reactie! Ik heb inderdaad een volle stop overbelicht. Ik ben altijd erg gecharmeerd geweest van dit soort foto’s en gisteren kon het weer eens. De foto’s zijn een crop waarbij ik inderdaad de storende elementen weg heb gelaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *