Door de jaren heen heb ik ze vaak gezien en niet zelden heb ik er met mijn camera achteraan gerend om een foto te maken. Volkomen kansloos want als ze aan het jagen zijn gaan ze niet snel ergens zitten. Anders dan ‘normale’ wespen zijn hoornaars, Vespa crabro dus, niet uit op zoetigheid maar op andere insecten. Toen ik vanmorgen door de landgoederen rondom Wassenaar fietste viel mijn oog ineens op een hoornaarnest. Om eerlijk te zijn had ik dit nooit eerder gezien. Erg indrukwekkend, tientallen grote hoornaars bij elkaar. Dus ik heb maar eens wat bij elkaar gezet van deze indrukwekkende wespensoort.

 

2 Replies to “Een vespa maar dan anders…”

  1. Leuk verhaal , ik als moeder weet precies hoe dat gaat haha
    De foto’s zijn echt schitterend , zit er vol bewondering naar te kijken .

    Gr Dina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *