Het is niet dat ik slecht tegen vroeg op staan kan, helemaal niet zelfs. Maar ik kan slecht tegen vroeg naar bed gaan. Dat lukt me gewoon niet. De enige keren dat ik voor twaalf uur op bed lig is wanneer ik de griep of zoiets heb. Toen ik me gisteren voornam vandaag om vijf uur op te staan had ik er dan ook een hard hoofd in. Merkwaardig genoeg was ik ruim voor mijn wekker wakker en dus reed ik, na iets van twee uur te hebben geslapen, rond half zes het duin in. 

Mijn doel was een mooie zonsopkomst maar dat viel tegen en dus over op plan B, reeën. De eerste die ik vond verprutste ik. Hij stond langs het fietspad en we zagen elkaar op hetzelfde moment. Ik maakte de fout meteen te remmen en weg was de reebok. Bij de tweede die ik vond fietste ik rustig een meter of 20 door, duwde mijn fiets de struiken in en liep weer rustig terug. Ik ben altijd donker gekleed en had ook nog eens de zon in mijn rug met de de wind tegen. Verscholen in het hoge gewas heb ik langer dan ooit van deze mooie reebok kunnen genieten. Hij kwam erg dichtbij en uiteindelijk groef hij wat bladeren weg onder een grote boom en ging er in liggen. Langzaam ben ik weggeslopen en eenmaal weer op mijn fiets lag hij er nog steeds. Uiteindelijk vond ik drie reebokken en één reegeit. Dit zijn voor mij toch wel de ultieme natuurmomentjes.

 

4 Replies to “Vroeg op, laat wakker…”

 1. Goeie tactiek Jan, 20 meter door fietsen en verdekt terug sluipen levert toffe platen op zoals die van jou!
  Ik heb het ook mogen ervaren.

 2. Wat een geweldige serie. Ik vind een ree zo mooi, en helaas zie ik ze te weinig.
  In de waterleidingduinen zijn ze verdwenen en voor andere locaties moet ik ver reizen of is het per OV of fiets ook niet te bereiken….
  Dus ik geniet gewoon van jouw prachtige serie

  groetjes Ghita

  1. Dankjewel Ghita! Zijn inderdaad schitterende dieren waar ook ik echt van kan genieten. De manier van fotograferen spreekt me ook erg aan. Je loopt er niet even op af maar je echt voorzichtig zijn. Erg leuk.

   Gr. Jan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *