Vorig jaar nog zag ik voor het eerst in mijn leven in Nederland van een behoorlijke afstand een koereiger en vandaag, een jaar later al, stond ik tussen vier  exemplaren in van deze zeldzame kleine reigersoort.  Ik heb begrepen dat vier een uitzonderlijk aantal is voor Nederland.

Een koereiger vind je, zoals de naam al doet vermoeden, tussen runderen in. Best wel een vreemd gezicht zo’n kleine witte vogel bij zo’n enorme koe.

Er waren er vier maar het lukte me er drie op één foto te krijgen. Zo blijft er toch nog wat te wensen over.

Het licht zat niet mee maar de vogels deden hun best er toch nog wat van te maken.

In de tijd dat ik ze geobserveerd heb moet er minstens een kilo wormen doorheen zijn gegaan. Ze pakken de wormen, gooien hem in de lucht, vangen hem weer op en slikken de worm door.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *