Ik liep al langer met het plan rond, jaren misschien zelfs wel. Op het internet zag ik mooie foto’s voorbij komen, gemaakt hoog vanuit de lucht, van omgevingen die ik weliswaar goed kende maar nog nooit op die manier had gezien. Wat me een beetje tegenhield was de regelgeving en de beperkingen die daardoor ontstaan. Ik heb het dus over een drone.

Zo nu en dan dook ik er weer in maar keer op keer liep ik tegen die regelgeving aan en liet ik het weer voor wat het was. Maar ergens in juni 2020 las ik een zeer positief artikel  over eeb DJI Mavic mini. Door het formaat valt deze drone buiten de meeste regelgeving en zijn prijs prestatie verhouding is prima. 

Het vliegen met een drone valt echt niet mee en helemaal zonder kleerscheuren was het dan ook niet in het begin. Zo kwam ik er achter dat mijn hoogtevrees opspeelde zodra ik begon te vliegen met dat ding. Ik stond met beide voeten stevig op de grond maar toch draaide mij maag om bij het zien van de beelden op mijn telefoon. 

 

Het vliegen is voor mij een hele, bijna vreemde, rustgevende bezigheid. Nadat ik mijn hoogtevreesafwijking begon te overwinnen werd het meer en meer iets waar ik echt mijn hoofd bij kon leegmaken. Hoewel hij werkelijk schitterende filmpjes kan maken, uiteraard ook veelvuldig gedaan, vind juist het maken van foto’s erg leuk om met een drone te doen. Je ziet de wereld dan op een manier die nooit eerder hebt gezien.

 

Ik moet het nog veel doen en zeker nog veel leren maar ik heb duidelijk de smaak te pakken!

 

 

 

 

6 Replies to “Uit de hoogte…..”

  1. Mooi de beelden van boven af.
    Als ik op vakantie wil , dan ga ik op You Tube drone filmpjes die gemaakt worden zitten
    kijken, zo mooi je ziet alles zo anders .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *