Vanmorgen weer een paar schitterende sperwermomenten in het bos hier meegemaakt. Vrouwtje zat voor me, meter of 10 afstand, op een meter of drie van de grond. Plotseling duikt ze op de grond en vliegt weer op om vlak voor me op een oude bemoste boomstronk te beginnen aan haar prooi wat een muis bleek te zijn. Het was donker regenachtig weer en dan op de bodem van een bos is het bijna niet te doen. Hoge ISO, lage sluitertijd en dan maar hopen. Ik maakte vele foto’s en natuurlijk, ik zie vanuit mijn ooghoek iets fladderen en een seconde later vind er vlak voor me een paring plaats. Helaas met hun rug naar me toe, het ziet niet altijd helemaal mee… Eenmaal klaar ging hij er naast zitten en ging zij weer verder aan die muis.

2 Replies to “The making of 2024…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *