Mijn zoektocht naar sneeuwgors verliep iets anders dan verwacht. Amper op het zand zag ik in verte al iets liggen; zeehond! Wat kan ik zeggen? Ik hou van dit soort aparte waarnemingen. Het is niet bijzonder of zo maar het doet iets met me. Of het nu een vos, een hert, een buizerd of een zeehond is. Ik vind het allemaal geweldig en het maakt echt mijn dag goed.

Ik kan er zo van genieten als dieren me negeren en gewoon doorgaan met uitrusten alsof ik niet besta.

Hoe is het toch mogelijk dat zulke mooie dieren worden vermoord voor alleen maar hun bont?

Ziet er indrukwekkend uit..

Altijd alert…

En nog meer feel good…

  

  

2 Replies to “Sealgors…”

  1. Geweldige serie van de zeehond, je hebt hem lekker van alle kanten kunnen vastleggen. Was het niet te druk op het strand? Ja, ik ken dat gevoel, ik heb begin oktober een zeehond daar gefotografeerd, is denk ik toch mijn mooiste fotomoment van 2018…..

    en de sneeuwgorzen, hopelijk komen ze weer terug, of in IJmuiden, ze staan ook nog op mijn wensenlijstje.
    groetjes Ghita

  2. He Ghita, dank voor je reactie. Nee, ik was de enige met het diertje. Was ik zelf ook erg verbaasd over. ik zie ze meer en op datzelfde moment lagen er ook twee bij de haven van Scheveningen maar dit was wel erg leuk zo. Helemaal omdat ik het ook echt niet verwachte en op zoek was naar sneeuwgorzen. Volgens mij worden sneeuwgorzen overigens nu bij de zandmotor gemeld (grofweg kijkduin).

    Gr. Jan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *