Soms is het onderwerp zo mooi dat de omgeving er eigenlijk niet toe doet. Maar het kan ook zo zijn dat het onderwerp werkelijk schitterend is maar dat het zonder de juiste omgeving eigenlijk maar gewoon saai overkomt allemaal. Wilde zwanen zijn daar voor mij een perfect voorbeeld van. Meestal tref ik ze in het duin maar het kan gebeuren dat er ergens een groep in een weiland is neergestreken. Een wereld van verschil. In het duin kan je spelen met rietkragen, laag standpunt of een overzicht van het geheel. En een weiland is niet meer dan een weiland, grote groene vlakte. Nee, dan het duin…..

8 Replies to “Randvoorwaardelijk…”

 1. Heel mooi, een hele groep wilde zwanen vind ik geweldig. Deze winter nog niet een keer gezien trouwens (hooguit een koppeltje, maar dat was nog in december).
  Die februari 2021 herinner ik mij nog goed, echt genieten was het in het duin. De wilde zwanen zaten toen dichtbij de ingang in een van de weinige open stukjes water en waren druk met elkaar aan het babbelen. Jouw foto’s zijn prachtig, ook die meer close ups, met het lage standpunt. Je brengt mij wel op een idee, ik heb ook nog wilde zwanen uit voorgaande jaren in mijn archief….
  groetjes Ghita

  1. Dankjewel Ghita!

   Het was die week dat men werd afgeraden de weg op te gaan. Ik hield dat een dag of drie vol en toen moest ik. Ergens op Rolvers heb ik een plek waar ik al jaren en jaren altijd even rust. Iets eet, bakje koffie uit mijn thermosfles en vooral genieten van alles om me heen. En die dag zat ik nog maar net of ik hoorde ze al van meerdere kanten roepen. Het is een kort koffiemomentje geworden 🙂

   Gr. Jan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *