Als je me grofweg 18 jaar geleden zou hebben verteld dat ik ooit zoveel geld aan een camera uit zou geven dan had ik je knettergek verklaard. Maar ik ben zoveel met deze hobby bezig en ik had er zoveel goede dingen over gehoord en gelezen dat ik ook maar de stap gemaakt heb. Nog maar twee jaar geleden ben ik overgestapt van DSLR, mijn laatste was mijn Nikon D500, naar mirrorless. Dit werd toen de Nikon Z7 mark 2. En na hier twee jaar mee gewerkt te hebben ben ik nu dus overgestapt op de Nikon Z9. De combinatie Nikon Z9 en Nikon AF-S 500mm f/5.6E PF ED VR is voor mij werkelijk perfect. Licht, snel en met een super hoge beeldkwaliteit. De perfecte combi, beste die ik ooit gehad heb.

En dan net na de camera vier dagen in mijn handen te hebben gehad is daar mijn oude vriend Murphy weer. De camera bleek een productiefout te hebben en moest voor modificatie terug naar de fabriek. Een aantal camera’s binnen de Nikon Z9 serie hebben dit en de mijne behoorde daartoe. Na vier dagen in mijn bezit! En dan blijkt wel hoe belangrijk een goede winkel is met mensen die met je mee denken. De winkel ruilde praktisch op eigen initiatief de camera om voor een andere Z9 welke ze op voorraad hadden die niet deze productiefout had. De winkel in kwestie? Hafo, Wagenstraat 67 in Den Haag (website Hafo). Ik koop er al vele jaren mijn spulletjes en ik kan ze echt aanbevelen. 

December is niet de beste maand om een nieuwe camera te kopen, niet wanneer je aan natuurfotografie doet tenminste. Maar uiteraard ben ik er toch op uit getrokken om de camera te testen. Misschien wel niet zoveel als ik gewild had maar toch, ik ben meer dan tevreden met het resultaat. Een uiteenlopende verzameling, dat wel 🙂

torenvalk

kleine zilver

torenvalk

zeehond

kleine zilver

drieteen

zeehond

 

paarse strandloper

 

 

6 Replies to “Nikon Z9 en aanverwante artikelen…”

  1. Prachtige foto’s. Die nieuwe camera is het zeker waard. De zeehond is mijn favoriet. Maar ook het torenvalkje vind ik geweldig. En de vogels in vlucht foto’s vind ik super knap, want in december, weinig licht en dan vliegende vogels scherp fotograferen. Top.
    groetjes Ghita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *