Door mobiliteitsproblemen, oftewel een kapotte auto, was ik niet te staat dat te doen wat ik normaal doe en vooral daar te gaan waar ik normaal ga tijdens de herfst. En toen ik weer een auto tot mijn beschikking had was de herfst al duidelijk op z’n retour. Zo snel kan het gaan. Desalniettemin heb ik toch net op de valreep er nog net wat van meegekregen.

Het (veelal) beukenblad kleurt alles prachtig rood.

Het is een bizarre gedachte hoeveel kleine diertjes als bijvoorbeeld springstaartjes hier wel niet moeten leven. 

En op 1 december was het dan zo ver; herfst kwam de winter tegen.

 

De soms metershoge varens zijn aan het afsterven en komen niet meer hoger dan je knie. Door hun prachtige roestbruine kleuren zorgen ze voor een hele mooie echte herfstsfeer.

De dieren maken zich op voor de winter. Dit bosuiltje deed waar hij erg goed in is, een uiltje knappen.

Rottend hout kan voor een heel mooi plaatje zorgen, zeker als je er over heen vrij uitzicht hebt.  

 

Zelf in zwart/wit kan het nog heel sfeervol zijn.

4 Replies to “Herfst 2019 continued….”

 1. Wat heb je de herfstkleuren mooi in beeld gebracht. Een paar foto’s lijken wel wat HDR achtig, maar dan heel subtiel.
  Het ging ineens heel snel met de blaadjes aan de bomen, of…..een paar dagen later….van de bomen.

  Jij hebt die mooie 1 december wel goed besteed, ik was te moe en heb achteraf spijt omdat het daarna op mijn vrije dagen alleen maar rotweer is geweest, dan koester je die mooie dagen dat je wel de natuur in kan nog meer
  groetjes Ghita

  1. Als ik iets geleerd heb dan is het dat je vaak met ‘ik ga volgende week wel’ bedrogen uit kan komen 🙂 Maar uiteraard ook ik had slecht dus en dus zijn de landschapfoto’s wel iets bewerkt. Iets lichter gemaakt en de kleuren wat opgehaald, ik denk dat je dit ziet.

   Bedankt voor je comment!

 2. Ik ga door het verhaal van de herfst heen en kijk met een glimlach door de foto’s , ik weet waarom de herfst mijn favoriete seizoen is

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *