Terwijl ik dit schrijf tikt de thermostaat in de woonkamer de 27C en is het buiten ruim 32C. En ik vind het heerlijk. Ik hou van warmte, altijd zo geweest. Het kan me eigenlijk niet warm genoeg zijn en op zomeravonden al deze hang ik (letterlijk) tot diep in de nacht in de tuin. Grappig genoeg hou ik ook erg van de winter met strenge vorst en sneeuw, word steeds zeldzamer helaas.

kruisspin

De warme en vooral droge zomers daarentegen niet en dan kent natuurlijk ook zo z’n keerzijde. Zo zijn er amper muggen te bekennen in mijn tuin. En naast dat ze behoorlijk vervelend kunnen zijn vormen ze een belangrijke voedselbron voor andere insecten als bijvoorbeeld spinnen. Voor de op dit moment nog jonge spinnen is dat dus een behoorlijk probleem. Toch zijn weer volop aanwezig in mijn tuin. Klein nog maar volgende maand, september is dé maand, beloofd een goede spinnenmaand te worden. Als ze tenminste de warmte en de droogte weten te overleven. 

kruisspin

Twee jaar geleden heb ik een Yongnuo YN-685N TTL en een YN-622N trigger gekocht en ik vind dit echt super leuk om te doen. Het kan allemaal nog leuker met kleurtjes en lampjes teneinde het bokeh bijzonder te maken maar deze foto’s zijn het resultaat van een uurtje rommelen in mijn tuin terwijl wereld om me heen lijkt te bezwijken onder de hitte. 

kruisspin

kruisspin3a border

2 Replies to “Gardening….”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *