Ik heb iets met spinnen. Ze zijn mooi, onheilspellend, onvoorspelbaar en zeer fotogeniek. Helemaal mijn ding dus. Waar ik niet heel veel mee had was een flitser. Ik zag mensen er mooie foto’s mee maken maar mij lukte dat maar niet. Geënthousiasmeerd door een collega besloot ik toch een flitser aan te schaffen. Nikon minded als ik ben kon ik kiezen tussen een Nikon SB-700 of een Yongnuo YN-685N TTL en een YN-622N trigger. Ik las goede reviews over een Yongnuo en gezien mijn scepticisme jegens flitsers was de prijs van een Yongnuo ook veel aantrekkelijker.  Nog steeds vind ik de ‘gewone’ foto mooier zonder flits maar voor het creatief fotograferen is het een zeer waardevol attribuut in mijn uitrusting gebleken. Ik plaats de flitser niet op mijn camera maar hou hem in mijn hand en middels de YN-622N trigger kan ik op die manier vanuit alle mogelijke hoeken belichten. 

De maand september is mijn beleving een echte spinnen maand. Door de dauw zijn ze de spinnenwebben goed zichtbaar en de kruisspinnen zijn dan op hun mooist. Ik heb met deze foto’s (augustus) dan ook een voorschot genomen en ben heel benieuwd hoe het straks zal zijn met dauw en ‘moody’ weer.

 

Hoe evolutie toch tot zoiets heeft kunnen leiden, bizar gewoon. Net als bij mijn ghost mantis ben ik er van overtuigd dat dit soort dieren model hebben gestaan voor menig SF film.

Onder de juiste omstandigheden zijn spinnenwebben echt prachtig en zeer fotogeniek.

 

 

Moraal van het verhaal; een flits zeker niet altijd zaligmakend maar onder de juiste omstandigheden erg handig om bij je te hebben.

One Reply to “Flitsende spinnen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *