Een paar weken geleden kreeg ik mijn Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 ED VR lens binnen. Ik had al de Nikon 500mm f/5.6E PF ED VR en deze 180-600mm is voor ‘er bij’. De 500mm PF bevalt me prima maar ik miste wel altijd de (uit)zoom mogelijkheid om meer in beeld te krijgen en achteruit lopen behoort nu eenmaal niet altijd tot de mogelijkheden. Ik bestelde de lens in juli en pas in november kreeg ik het bericht dat hij binnen was. In Amerika echter was hij wel al in juli beschikbaar en er waren als volop recensies te vinden en deze waren vol lof over deze lens. En zeker, het is een absolute top lens voor dit geld. Beoordeel ik hem op voor wat hij is dan is het gewoon een top lens. Ik verwacht dan ook dat het een hele populaire lens gaat worden. Maar… vergelijk ik het resultaat met die van de 500mm PF dan zie ik zeker verschil. Appels en peren vergelijken denk ik maar toch, blij dat ik beide heb.

Vandaag de lens nog eens wat getest met deze behulpzame torenvalk. Het licht was erg hard maar de torenvalk werkte goed mee en gunde me mooie aanvlieg foto’s. Ik ben toch wel tevreden met het resulaat ondanks het verschil. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *