Ik was redelijk teleurgesteld toen ik vanmorgen hoorde dat er een bonte kraai was gemeld in de zeereep van Meijendel & Berkheide. Zou mijn nieuwe buurman/buurvrouw zijn vertrokken? Ik woon 800 meter van dat bos af dus zo voelt het dan wel een beetje. Meteen naar de locatie toen en eenmaal ter plaatse vond ik bijna direct de bonte kraai terug. Foeragerend tussen een groep zwarte kraaien waar hij al een tijdje tussen zit.

De melding in de zeereep was om 07:52 en mijn eerste foto is van 09:07 en toen had ik hem al een paar minuten gespot. Er zit dus een uur tussen waardoor het in theorie hetzelfde dier kan zijn. Zoniet dan hebben we te maken met twee bonte kraaien in de regio. In theorie is het mogelijk dat het om hetzelfde dier gaat maar erg reël lijkt me dat ook weer niet. Ook al is het maar 3 kilometer zie ik het dier niet even naar het strand gaan en weer terug naar de kraaien kolonie. Maar ja, zeker weten zullen we dit nooit. Klik hier voor de waarneming in de zeereep. 

Met dit weer/licht is fotograferen in een bos knap lastig. Het bos is donker waardoor je met hoge ISO en lange sluitertijden zit maar door de bladeren heen schijnt zo hier en daar een felle zon. Toch erg blij met deze serie.

2 Replies to “Als je maar to the point bent….”

    1. He Piet,

      Hoek van Holland had ik hem toen ook, mooi tussen de blokken in. Lentevreugd vond ik nooit een succes, zeker niet bij dat hotel wat verder.

      Gr. Jan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *