Als een dief in de nacht fietste ik het duin in. Ik vertrok rond 4:30 AM op mijn fiets en arriveerde dan ergens rond 4:50 AM bij de schuur waarin zich een nest kerkuilen bevind. Deze sessies zijn een aanslag op je nachtrust want hoewel ik nooit moeite heb met opstaan heb ik wel moeite met vroeg naar bed gaan. En die twee eigenschappen matchen niet lekker. Kerkuilen zijn nachtdieren en het idee was dat wanneer ik een half uur voor zonsopkomst daar zou zijn ik er nog niets van mee kon krijgen en ook net al voldoende licht zou hebben.

Niets van dit alles. De jonge uilen, vijf totaal, blijken super schuw. Ik had al een route bedacht in het duin waardoor ze me niet aan zouden zien komen. Nou, ze hadden me direct door en stoven meteen naar binnen zonder zich nog te laten zien. ISO 10.000 en een sluitertijd van 1/100s. Dan had ik nog iets. Nou ja iets, een paar ogen die me in de gaten hielden. Kerkuilen moet ik dus nog eens een keertje over doen.

 

6 Replies to “Als een dief in de nacht…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *