Misschien is de 3D autotracking van de Nikon Z9 zo vreselijk goed dat hij hele kleine vogeltjes verborgen in het riet detecteert die ik niet zie en daar op de focus op zet. Je weet het maar nooit met die japanners maar ik denk het toch niet. Het licht was goed, de plek perfect, het onderwerp volop aanwezig en mijn spullen dik in orde. De 3D autotracking van een Nikon Z9 is alom geroemd maar toch faalde hij hopeloos op deze locatie. De sternen, zwarte en witvleugel en zeer snel en niet al te groot, vlogen voor een enorme rietkraag heen en weer met hoge snelheid. En wat ik ook deed, de camera zette zijn focus op de rietkraag en maar zelden goed op de vogels. Overschakelen naar single point auto focus was het beste wat ik kon doen waardoor ik toch nog met wat foto’s thuis kwam.

 

4 Replies to “3D Auto focus rietkragen…”

  1. Nou, ik zou toch heel tevreden zijn met deze plaatjes.
    kan je ook heel snel thuis die rietkraag foto’s in bulk verwijderen.
    Dus alom een geslaagde fotodag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *